Blog
Hamarosan elérkezik a ballagások ideje.
Ha egy gyors és nagyszerű sütit szeretnél, akkor ezt neked találták ki. Omlós tészta, amit kedved szerint dekorálhatsz.
A legtöbb szülő örülne, ha a gyerek kedvenc szendvicse a teljes kiőrlésű kovászos kenyér lenne hummusszal és rengeteg zöldséggel megpakolva, de sajnos a valóság ettől általában messze áll :)) A friss zsemlébe pakolt szalámi és sonka valószínűleg örökké letaszíthatalan lesz a trónról. De akkor mégis mit csináljunk, hogy a gyerek kicsit változatosabban étkezzen napközben? Adjunk neki olyan nasit, amiben a szalámis zsemlénél kicsit több a rost, a vitamin és az ásványi anyag. A legjobb, ha ezekben a nasikban az édesítésről valamilyen gyümölcs (pl. banán, alma, datolya) gondoskodik, a liszt pedig teljes kiőrlésű benne (vagy zabpehelyhet, esetleg darált mandulát, mogyorót használunk). Így gondoskodhatunk arról, hogy ezek a kis finomságok ne egy hirtelen cukorlöketet adjanak a gyerekeknek, hanem hosszabb ideig ellássák őket energiával.
Mandulavajas amerikai palacsinta
Hozzávalók (15 db-hoz):
80 g Mendula mandulavaj
1 tojás
250 ml tej, vagy mandulatej/más növényi tej
1 ek juharszirup
1 tk vanília kivonat
140 g tönkölyliszt
2 tk sütőpor
·½ t só
Áfonya, juharszirup, mandulavaj tálaláshoz
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük.
Egy másik edényben a tejet a tojással, vanília kivonattal és a juharsziruppal összekeverjük, majd hozzáadjuk a mandulavajat és azzal is alaposan elkeverjük.
A száraz hozzávalókhoz hozzáöntjük a nedveset és addig keverjük, míg homogén lesz.
Egy palacsintasütőt felmelegítünk, teszünk bele egy kevés olajat, és kb. 2 evőkanálnyi mennyiségű tésztát kanalazunk bele.
Amikor megjelennek a buborékok a palacsintán, és a széle már kezd szilárdulni (kb. 1,5-2 perc), megfordítjuk és további 1-1,5 percig még sütjük.
Tálaláskor mandulavajat teszünk a palacsintatorony tetejére, áfonyát halmozunk rá, végül leöntjük juharsziruppal.
Forrás: mendula.hu