Részletek
TIPP:
ha a fondant ragad – növényi zsiradékkal gyúrjuk át
ha a fondantot lágynak érezzük, akkor kevés porcukrot vagy keményítőt szórjunk alá
ha a fondantot száraznak érezzük – gyúrjuk át növényi zsiradékkal vagy glicerinnel
fondant vagy szilikon nyújtólap használata esetén, a nyújtólap felszínét vékonyan kenjük át növényi zsiradékkal, de porcukrot és keményítőt ebben az esetben NE használjunk.
A mandula ízesítésű fondant magában rejti a marcipán finom ízét és a fondant könnyű formázhatóságát, így duplán jól járunk, ugyanis a finom íz mellé, a fondant jó tulajdonságait is megkapjuk! Könnyen formázható, nem ragad, használata során nem veszti el a tartását, nem málik és repedezik meg a torta burkolása során.
Összetevők: cukor, víz, glükóz-szirup, pálmazsír, keményítő (burgonya), glicerin, sűrítőanyag (xantán), étkezési sav E330, tartósítószer E202, aroma mandula, színezék E171.