Részletek
Összetevők: tömegnövelőszer: polidextróz, sűrítőanyag: módosított burgonyakeményítő, pektin, E 460, E 415, antioxidáns, aszkorbinsav
Átlagos tápérték 100 g termékben: energia: 918 kj/224 kcal, zsír: 0,0 g, amelyből telített zsírsavak: 0,0 g, szénhidrát: 20,7 g, amelyből cukrok: 2,6 g, rost: 70,8 g, fehérje: 0,0 g, só: 0,0 g
500 g Pektin keverék kb 5 kg lekvár vagy dzsem elkészítéséhez elegendő. Elkészítési javaslat: magas (kb 66%) gyümölcstartalmú lekvár készítéséhez 1 kg friss vagy fagyasztott gyümölcs, 500 g gyümölcsből kivont cukor vagy cukorhelyettesítő, 150 g Pektin keverék Használata: 1. Az előkészített gyümölcsöt apróra vágjuk vagy pépesítjük, pektin keveréket és az édesítőt a gyümölcshöz keverjük majd 1-3 percig forraljuk. A megtisztított üvegekbe peremig töltjük, lezárjuk és legalább 5 percig fejre állítjuk. Kihülést követően vagy egy napi pihentetés után töltelékként használhatjuk pl: süteményekben. Az így elkészített lekvár élelmi rost tartalma több mint 6%. Élelmi rostban gazdag.