Részletek
ÖSSZETEVŐK: élelmi rost, sűrítőanyag: pektin, étkezési sav: citromsav
TÁPANYAG:
Átlagos tápértékadatok 100 g termékben.
energia: 920 kJ/226 kcal
zsír: 0,0 g
amelyből telített zsírsavak: 0,0 g
szénhidrát: 14,8 g
amelyből cukrok: 0,2 g
rost: 83,5 g
fehérje: 0,0 g
só: 0,0 g
HASZNÁLATA:
1. Az előkészített gyümölcsöt nagyon apróra vágjuk vagy pépesítjük, és az adagolásnál megadott mennyiséget kimérjük.
2. A gyümölcsöt, a kimért Pektin keveréket és a cukrot vagy cukorhelyettesítőt egy főzőedénybe öntjük, és állandó keverés mellett nagylángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet további 3-5 percig, forrni hagyjuk (folyamatos keverés mellett), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Gyümölcsből kivont természetes alapanyag
Lekvár készítése
1 kg gyümölcshöz
20 g m-GEL Pektin keverék
10 g Almasav
7 g Vital Hosszanfriss természetes tartósító (2 kavéskanál)
Nem cukor nélküli lekvár esetén még 350-400 g cukrot vagy más cukorhelyettesítőt teszünk hozzá.
Mikor válassza ezt:
ha lekvárodat cukor nélkül készítenéd
természetes cukorral pl Almacukor édesítenéd
tartósítószert nélkül készítenéd
dunsztolás nélkül készítenéd
csat természetes anyagokat használnál
Opciók: savtartalom növelésére: Almasav
tartósítása: Vital Hosszanfriss természetes tartósító