Részletek
Figyelem! A munkafelület hintéséhez használjon keményítőt vagy porcukrot. Nem ajánljuk a bolti porcukor használatát, mivel az szemcsés, és megváltoztatja a fondant állagát, amely nagyon finomra őrölt cukorporból készül.
Ez a fondant torták burkolására alkalmas, és 2,5 mm vastagságúra nyújtható.
Ha a fondant hosszabb ideig marad a munkafelületen és kiszárad, ne aggódjon!
A legegyszerűbb módja annak, hogy visszanyerje az eredeti rugalmasságát:
Adjon hozzá egy kis szirupot, amit 1 teáskanál cukor és 1 teáskanál víz felforralásával készített.
Enyhén nedvesítse meg a kezét, és gyúrja újra a fondantot, amíg rugalmas és könnyen formázható nem lesz.
Semmiképp ne használjon zsiradékot, mert az rontja a fondant rugalmasságát.
A munkafelülethez ajánlott szilikon alátétet használni, de sima felületen is dolgozhat, amelyet szükség esetén enyhén keményítővel meghinthet.